گیاهان دارویی برای تقویت حافظه و دمنوش تقویت حافظه موجود در پک تقویت حافظه و تمرکز نیوشا

رزماری

رزماری یا اکلیل کوهی گیاهی است که دستگاه عصبی را تحریک و تقویت می کند و از اثری عجیب در تقویت حافظه و قوای ذهنی دارد. طبیعت گرم و خشک و طعم تند و تیز و خاصیت محرک دستگاه عصبی و گردش خون این گیاه سبب شده که دارویی مفید و موثر جهت درمان اکثر بیماریها و اختلالات عصبی و مغزی از جمله افسردگی ، میگرن عصبی و استرس و ضعف قوای فکری و فراموشی باشد .

کارنوسیک اسید یکی از مواد معدنی سازنده‌ی رزماری است که از نابودی سلول‌های مغزی جلوگیری می‌کند و از مغز در برابر رادیکال‌های آزاد شیمیایی محافظت می‌نماید. از خواص دیگر رزماری، مراقبت از مغز در برابر آلزایمر، سکته و جلوگیری از پیری سلول‌های مغز است و همچنین به تقویت حافظه کمک می‌کند. ویژگی‌های ضدالتهابی رزماری در تقویت بینایی نیز بسیار مؤثر است.

چای سبز

چای سبز سرشار از آنتی‌اکسیدان است که از پیر شدن سلول‌های مغز پیشگیری می‌کند. همچنین چای سبز به دلیل داشتن ترکیبات پلی‌فنول، اثر آرام‌بخشی روی گیرنده‌های مغز دارد و تقویت کننده‌ی حافظه است. همچنین مصرف روزانه‌ی این چای باعث کاهش تنش و استرس‌های روزانه می‌شود.

جنسینگ

اگر می‌خواهید حافظه‌ای قوی داشته باشید، دمنوش یا چای جنسینگ بنوشید. مصرف این گیاه روی فعالیت سلول‌های مغزی تاثیر می‌گذارد و حافظه را تقویت می‌کند.

مصرف یک فنجان چای سبز و جینسینگ نیوشا پس از یک روز کار طولانی، تمام انرژی از دست رفته را به شما بر می گرداند. جینسینگ در بهبود سطح انرژی بدن و هوشیاری سریع موثر واقع می گردد. همچنین، در رفع خستگی، نوسانات خلقی، استرس و سندرم پیش از قاعدگی خاصیت اثربخشی دارد. بر اساس مطالعات، جینسینگ روند پیری سلول ها  را کند می کند؛ این کار از طریق خون رسانی بهتر به سلول ها  انجام می شود. ریشه جینسینگ از معروف ترین گیاهان دارویی چینی است که از دوران کهن تا به امروز آثار شفابخش آن مورد توجه حکمای طب سنتی قرار داشته است. به طور کلی جینسینگ، تقویت کننده قوای ج ن س ی و نیروبخش است. بهتر است جینسینگ را “گیاه جوانی” یا “نوش دارو” بنامیم. جینسینگ یک نیروزای فوق العاده است.

بادرنجبویه

در طب سنتی، بادرنجبویه (که در عطاری‌ها با نام ملیسا عرضه می‌شود)، یک گیاه دارویی مفید و موثر درمان بی‌خوابی و بهبود عملکرد مغزی است و از طرفی استرس و اضطراب را کاهش می‌دهد. ویژگی برگ بادرنجبویه این است که اگر آن را در کف دست بمالید و بو کنید، بوی لیمو از آن به مشام می‌رسد.

سنبل الطیب

ریشه‌های این گیاه در طب سنتی به‌ عنوان یک داروی موثر برای درمان بیماری‌های مختلف مانند تنش‌های عصبی، اختلالات خواب و بی‌خوابی، افسردگی و مشکلات گوارشی مصرف دارد. دمنوش این گیاه روی سلامت مغز تاثیر می‌گذارد و حافظه را تقویت می‌کند. این گیاه خارج از ایران به نام «والریان» شناخته می‌شود و به شکل پودر، قرص، عصاره، روغن و شربت استفاده دارد.

اسطوخودوس

این گیاه خوش عطر یکی از بهترین گیاهانی است که حکمای طب سنتی کشور‌های مختلف از قدیم تا به امروز برای درمان انواع بیماری‌های ذهنی و مغزی مانند مانیا، صرع، سرگیجه، نسیان (فراموشی)، باز شدن گرفتگی‌های عروقی و پاکسازی خلط‌های فاسد (سودای مغز) تجویز و استفاده می‌کنند. دمنوش این گیاه را یک ساعت پیش از خواب، در افرادی که دچار اضطراب و اختلال خواب هستند باعث بهبود استرس و بی‌خوابی آن‌ها می‌شود.

آووکادو

این میوه یکی از سالم‌ترین مواد غذایی و یکی از بهترین انتخاب‌ها برای بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه است. هر چند گاهی به‌خاطر وجود چربی زیاد، تبلیغاتی منفی درباره‌ی این میوه صورت می‌گیرد؛ اما باید بدانید که این چربی‌ها از نوع اشباع‌نشده یا در اصطلاح «چربی خوب» هستند که باعث ثبات سطح قند خون و درخشش پوست شما می‌شوند.
آووکادو حاوی ویتامین K و اسید‌فولیک است و از لخته‌شدن خون در مغز (یعنی همان سکته مغزی) جلوگیری می‌کند. این میوه در بهبود عملکردهای شناختی مغز مانند تقویت حافظه و تمرکز نیز به‌خوبی عمل می‌کند. آووکادو سرشار از ویتامین‌های B و C است؛ ویتامین‌هایی که در بدن ذخیره نمی‌شوند و باید روزانه آنها را مصرف کنیم. این میوه نسبت به سایر میوه‌ها، بیشترین میزان پروتئین را دارد. محتوای اندک قند هم از دیگر امتیازات این میوه‌ی جالب و تازه‌وارد به بازارهای کشور ماست.

روغن نارگیل

روغن نارگیل یکی از چندمنظوره‌ترین مواد ممکن است. می‌توان به آن لقب آچار فرانسه روغن‌ها را اهدا کرد. بیش از ۷۷ مورد استفاده و درمان برای این روغن وجود دارد. ساده بگوییم، تقریبا هیچ دردی نیست که با وجود آن رفع نشود. پس طبیعی است که این حلال مشکلات در زمینه‌ی کمک به مغز نیز حرف‌های فراوانی برای گفتن دارد. روغن نارگیل خاصیت ضدالتهابی دارد، به تقویت حافظه به‌ویژه در سالخوردگی کمک می‌کند و روده را هم ضدعفونی می‌کند.

بلوبری

بلوبری ثابت می‌کند که گاهی چیز‌های کوچک چه اثرات بزرگ و فوق‌العاده‌ای ایجاد می‌کنند (مصداق همان فلفل نبین چه ریزه). این کوچولوهای خوشمزه مزایای فراوانی دارند. برای کسانی که با این میوه آشنایی کافی و وافی ندارند باید گفت: بلوبری سرشار از آنتی‌اکسیدان است و حاوی ویتامین C ،K و فیبر فراوان است. سطح بالای گالیک ‌اسید در این میوه، از مغز در برابر فشار و استرس محافظت می‌کند و درنتیجه برای تقویت حافظه، خوردن این میوه‌ی خوشمزه را فراموش نکنید.

پک تقویت حافظه و تمرکز نیوشا – گیاهان دارویی برای تقویت حافظه – دمنوش تقویت حافظه – تقویت حافظه در طب سنتی

نکاتی برای بهبود حافظه

١- خواب به موقع و کافی: بهترین ساعت خواب برای تنظیم عملکردهای مختلف بدن و هورمون ها ساعت 9 شب تا 2 صبح است (یعنی باید این فاصله را خواب باشید و اگر بنا به مزاجتان خواب بیشتری هم احتیاج داشتید می توانید بیشتر بخوابید)

افرادی که دارای مزاج پایه سرد هستند و یا سردی و رطوبت بدنشان (به ویژه مغز) زیاد شده یعنی خواب بیش از حد، کند شدن کارها، کندی حافظه، زیاد شدن آب دهان دارند می توانند از جویدن کندر در طی روز (نه خوردن آن) استفاده کنند

٢- ورزش فکری: به طور معمول گفته می شود ورزش های ذهنی مثلاً منچ و مارپله و شطرنج بازی برای افزایش حافظه مؤثر است. همچنین، جدول های سودوکو نیز مفید است. مطالعه کردن به طور خاص نیز ذهن را درگیر مفاهیم می کند و خواندن و فهمیدن قطعاً کمک کننده است و این توصیه ها جدی و اساسی است.

٣- افرادی که دارای مزاج پایه سرد هستند و یا سردی و رطوبت بدنشان (به ویژه مغز) زیاد شده یعنی خواب بیش از حد، کند شدن کارها، کندی حافظه، زیاد شدن آب دهان دارند می توانند از جویدن کندر در طی روز (نه خوردن آن) استفاده کنند. همچنین این افراد می توانند از نوشیدن یک فنجان ماءالعسل به صورت ناشتا یا نوشیدن دمنوش اسطوخودوس در طی روز بهره مند شوند.

٤- همچنین این افراد باید تا حد امکان سر خود را مخصوصاً در زمان خواب بپوشانند.

٥- پرهیز از نوشیدن آب سرد مخصوصاً با معده خالی: زیرا این کار به شدت مزاج اعضای اصلی بدن را سرد می کند.
٦- بوییدن عطرهای طبیعی و مناسب نیز در بهبود قوای مغز مؤثر است.

٧- پرهیز از غذاهای فست فود و مواد پر ادویه، خستگی زیاد و تماشای برنامه های مختلف کامپیوتری و تلویزیونی(زیرا ورود اطلاعات متنوع و مختلف بدون فایده باعث تشویش ذهنی و عدم تمرکز در رابطه با امور مهم می شود)